CD

Wij, Zeeuws Reformatorisch Orkest ‘Convocare’ is in 2000 opgericht om in Zeeland te voorzien in de behoefte aan een Reformatorisch orkest. ‘Convocare’ betekent: bijeenroepen. Mensen bijeenroepen doet ‘Convocare’ na 20 jaar nog steeds. Dit wordt gedaan door middel van concerten die worden gegeven in heel Zeeland, waarbij graag wordt samengewerkt met koren. Tijdens de repetities wordt op een ontspannen manier klassieke muziek ingestudeerd, maar ook psalmen, gezangen en bewerkingen daarvan behoren tot het repertoire. Het orkest wil door middel van de muziek God eren, die de Gever is van het muzikale talent.

 

Mark Christiaanse geeft op creatieve wijze leiding aan de 30 orkestleden. Hij weet bij ieder concert een mooi programma neer te zetten dat aansluit bij een thema, al dan niet ontleend aan het kerkelijk jaar. In de loop van de jaren is er op veel locaties muziek ten gehore gebracht, waarbij regelmatig werd samengewerkt met koren.

 

Festivo

'Festivo,' zo luidt de titel van de cd die voor u ligt. Deze muziekterm betekent: feestelijk, kleurrijk. Feestelijk vanwege het feit dat 'Met Hart en Stem' 35 jaar bestaat en 'Convocare' 20 jaar. De combinatie van koor en orkest zorgt voor een gevarieerd en kleurrijk geheel, waar de muziekkeuze ook aan bijdraagt. Bij dit alles mogen we de Gever van onze muzikale gaven niet vergeten. Hem komt alle lof toe! 'God is goed: looft Hem te zaâm. Met gezang en snarenspel!'

CD Festivo

Bestel nu onze cd 'Festivo'. De cd is opgenomen in de Grote Kerk van Haamstede en bevat een mooie samenwerking tussen Gemengde Zangvereniging Met Hart en Stem en Zeeuws Reformatorisch Orkest Convocare. Op de cd staan klassieke werken en geestelijke liederen die onder leiding van Johan de Rijke en Mark Christiaanse zijn uitgevoerd.

 

€ 7,00

  • 0,1 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen